вівторок, 5 грудня 2023 р.

 01.12.23 В КЗ "Подільська гімназія Кропивницької міської ради" проводилися профілактичні заходи з питань запобігання торгівлі людьми в умовах воєнної агресії.

☝️Мета занять: підвищити рівень поінформованості підлітків щодо торгівлі людьми в тому числі про особливості даного явища під час війни; сформувати уявлення про суть, форми, алгоритми втягнення в торгівлю людьми; позбавитися небезпечних стереотипів.
На початку занять, учні пригадали за допомогою запитань з гри "Рожеві окуляри" основні поняття теми торгівлі людьми. Розглядали різні форми торгівлі людьми, особливу увагу надали питанню використання дітей у збройних, військових конфліктах.
На жаль, навіть у відносно спокійних регіонах росія знайшла спосіб для вербування і використання дітей. Це перше із шести серйозних порушень проти дітей, яке росія вчиняє під час міжнародного збройного конфлікту, спричиненого її агресією проти України.
Вербування і використання дітей прямо заборонені:
✅ міжнародним правом
✅ норма 136 звичаєвого міжнародного гуманітарного права;
✅ спільна стаття 3 Женевських конвенцій 1949 року;
✅ стаття 77 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів;
✅ стаття 38 Конвенції про права дитини;
✅ Факультативний протокол до Конвенції про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах;
національним правом України
✅стаття 30 Закону України «Про охорону дитинства»;
✅ стаття 438 Кримінального кодексу України.
І навіть в законодавчій базі ворога це є порушенням, але ми ж знаємо, що в них немає жодних моральних установок, дотримань законів, правил ...
Факти:
✅ Спецслужби російської федерації за допомогою смартфон-ігор використовували українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об’єктів (блокпостів, транспортних шляхів тощо) — факт, встановлений Службою безпеки України.
Цей випадок свідчить про використання росією українських дітей в інтересах розвідки.
✅ Представники збройних сил російської федерації в одному з окупованих населених пунктів залучали підлітка до розвідування позицій ЗС України, а також охорони та патрулювання населеного пункту — факт, встановлений Офісом Генерального прокурора.
‼️Пам’ятайте, стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!
ЯКЩО ВИ, ВАШІ ЗНАЙОМІ СТАЛИ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ АБО ЯКЩО ВИ ВОЛОДІЄТЕ ІНФОРМАЦІЄЮ ЩОДО ТАКИХ ЗЛОЧИНІВ, НЕГАЙНО ТЕЛЕФОНУЙТЕ:
✅ 102 поліція
✅ НАЦІОНАЛЬНА БЕЗКОШТОВНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ З ПИТАНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ ТА КОНСУЛЬТУВАННЯ МІГРАНТІВ 527 (безкоштовні дзвінки з моб. телефонів в Україні) 0-800-505-501 безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні. Графік роботи гарячої лінії: пн-нд з 08:00 до 20:00
✅ 527.org.ua – електронні консультації
✅ ЄДИНИЙ КОНТАКТ-ЦЕНТР СИСТЕМИ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ 0 800 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних та моб. телефонів)
✅ ДЕПАРТАМЕНТ БОРОТЬБИ ЗІ ЗЛОЧИНАМИ, ПОВ’ЯЗАНИМИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ, НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ (044) 254 74 30
✅ Чат-бот в Телеграм "Залишайся в безпеці".
Бережіть себе і своїх рідних! «Обізнаний — значить озброєний»
#16днівпротинасильстваКроп2023


Немає коментарів:

Дописати коментар