неділя, 28 квітня 2024 р.


 Ідея Дня протидії булінгу виникла в Канаді у 2007 році. Цей день ще називають Днем рожевої сорочки. Витоки Міжнародного дня протидії булінгу можна простежити до вчинку двох 12-класників з Нової Шотландії, які проявили співчуття. Коли над їхнім однокласником знущалися за те, що він носив рожеву сорочку, Тревіс Прайс і Девід Шепард вирішили виступити на захист свого товариша. Вони купили 50 рожевих сорочок і закликали своїх однолітків носити їх, створивши потужну візуальну заяву проти булінгу. Це “рожеве море” не лише привернуло увагу в Канаді, але й викликало резонанс на міжнародному рівні. Наступного року ініціатива набрала глобального розмаху.

Організація Об’єднаних Націй проголосила 4 травня Міжнародним днем боротьби з булінгом. Незалежно від того, коли він відзначається, для всіх нас життєво важливо виступати проти булінгу. Це нагадування про те, що ми повинні бути пліч-о-пліч з тими, хто зазнає знущань – незалежно від їхнього віку, раси, статі чи віросповідання. Лише в єдності поглядів та спільних антибулінгових заходах можна запобігти знущенням та захистити невід’ємні права дітей.

У цей день пропонуємо ознайомитися з тематичними матеріалами та вкотре нагадати собі, булінг – не просто тривожна реальність, це загроза для розвитку дитини, яка потребує належних механізмів реагування, у першу чергу, з боку навчального закладу:

Як розпізнати булінг в закладі освіти? - ключові ознаки і характерні прояви цькування. https://cutt.ly/s51j9J5

Безпека дітей в Інтернеті: попередження, освіта, взаємодія. https://cutt.ly/S51cH42

Як зробити школу безпечною? https://cutt.ly/751cCI9

Онлайн — освіта: чи зникли “шкільні війни” в умовах воєнного стану? https://cutt.ly/t51vjH7



Немає коментарів:

Дописати коментар